Kerámia öntőformák készítése
4.1 mártás
A viaszcsokrokat bevonóiszapba mártjuk. Az iszap héjat, réteget képez a viasz felületén, átveszi a viaszminta formáját. Száradás után a mártást többször is megismételjük, amíg a több réteg iszapból és kvarchomokból el nem érjük a kívánt héjvastagságot.
4.2 beszórás kvarchomokkal
Minden egyes mártás után különböző szemcsefinomságú kvarchomokkal szórjuk be a csokrot.
4.3 szárítás
Az iszappal és a kvarchomokkal bevont viaszminták, a kerámiaformák szárítókamrába kerülnek.
4.4 viaszkiolvasztás
A viasz az elkészült kerámiaformából forróvízes olvasztás során kiolvad. Megkapjuk azt a formát, amelybe végül az olvasztott fém kerül.
A képekre klikkelve nagyobb méretben is megtekintheti a fotókat!