Kerámia öntőformák készítése

4.1  mártás
A viaszcsokrokat bevonóiszapba mártjuk. Az iszap héjat, réteget képez a viasz felületén, átveszi a viaszminta formáját. Száradás után a mártást többször is megismételjük, amíg a több réteg iszapból és kvarchomokból el nem érjük a kívánt héjvastagságot.


  


4.2  beszórás kvarchomokkal
Minden egyes mártás után különböző szemcsefinomságú kvarchomokkal szórjuk be a csokrot.

 

      


4.3  szárítás
Az iszappal és a kvarchomokkal bevont viaszminták, a kerámiaformák szárítókamrába kerülnek.

 

      

   

4.4  viaszkiolvasztás
A viasz az elkészült kerámiaformából forróvízes olvasztás során kiolvad. Megkapjuk azt a formát, amelybe végül az olvasztott fém kerül.


          

A képekre klikkelve nagyobb méretben is megtekintheti a fotókat!