Cégismertető

Öntészeti tevékenység 1971 óta folyik Dömsödön, ekkor hozták létre a Dózsa MGTSZ melléküzemágaként a precíziós öntödét. A többszöri tulajdonosváltást és szerkezetváltást követően 2004-ben érte el a cég jelenlegi formáját, amikor a Rosenbach Kft. átvette az üzem irányítását. A folyamatosságot a szinte változatlan kollektíva és az új tulajdonos személye, a már 1975 óta az öntödében vezetői pozíciót betöltő Barnafi László biztosította.

A cég jelenleg is családi vállalkozásként működik, 19 fővel, Barnafi Ágnes ügyvezető igazgatásával.

Hagyomány és újítás, folyamatosság és változás, ez a kettősség jellemzi a Rosenbach Kft-t. Az évek során rengeteg tapasztalatot halmoztunk fel, mélyítettük tudásunkat, szakértelmünket. A törzsgárda a kezdetektől velünk dolgozik és szinte kizárólag a helyi lakosokból áll. Számos visszatérő partnerrel rendelkezünk, a kis manufaktúráktól a multinacionális cégekig.

Azonban a cégvezetés a hagyományok tisztelete, a gyártási tapasztalatok továbbvitele mellett elkötelezett híve a folyamatos fejlesztéseknek is. Legyen az az új technológiák bevezetése, a technikai eszközök folyamatos korszerűsítése vagy akár a munkafeltételek javítása, öntödénket a folyamatos megújulási szándék jellemzi.

Gyártási technológiánk: precíziós öntés- lágyviasz kiolvasztással.

Mindössze 7 precíziós öntöde működik Magyarországon, de a „legősibb” hagyományokkal a Rosenbach Kft. rendelkezik!

A cég saját termék gyártásával nem foglalkozik, csak és kizárólag külső megrendeléseket vállalunk.
Jelenleg kb. 100 ügyféllel dolgozunk együtt, külföldre Ausztriába, Németországba és Szlovákiába szállítunk.
Közel 350-féle öntvényt gyártunk: a kúpkeréktől a lánckerékig, a spatulától az izületekig terjed igen széles és változatos termékpalettánk. Igény esetén vállalunk szerszámkészítést, hőkezelést, megmunkálást is!

A Rosenbach Kft. MSZ EN ISO 9001:2008-as tanúsítvánnyal rendelkezik. A gyártás egész folyamata, az elkészült termékek bevizsgálása mind a szigorú előírásoknak megfelelően történik.